Ramazan Ayı'nın fazileti ile yurt genelinde başlatılan #MerkezimdeRamazan buluşmaları, Bornova Gençlik Merkezinin girişimleri ile #GönülSofraları'na dönüşerek, gençlik merkezi iftar programları, gönüllerin bir olduğu evlere taşındı.

Şehit Ruhi Çetin'in evine misafir olan İzmir Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Sn. Nüammer Uslu ve Bornova Gençlik Merkezi Ailesi, Gönül Sofraları'nın ilkini şehidin evinde gerçekleştirdi. Göreve henüz devralan İl Müdürü Nüammer Uslu, İzmir Gençlik Merkezleri çalışmalarının içerisinde bulunarak hem gençliğe olan desteğinin hem de gönül bağının güçlü olacağının sinyalini verdi. Birlik ilişkisini ortaya koyan bu bütünlük, İzmir gibi büyük bir şehirde aile bağlarının belirli alanlarda olmayacağını, büyüklerin gençlerle yakınlaşarak maneviyat duygularının perçinleneceğini de göstermiş oldu.

İftar saatinden önce Kur'an tilaveti ile başlayan buluşma, oruçların açılması ve şehidin kahramanlık hikayesinin vurgulandığı sohbet dolu ortamda devam ederken, namazların kılınması ve duaların edilmesi ile helallikler alınarak Gönül Sofraları'nın ilki sona erdi.