Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteklediği ve özel çocuklarla, gençlere yüzme ve okçuluk sporu eğitimi vermeyi hedefleyen “Sporla Engelleri Aşıyorum” projesinin tanıtım toplantısı Aksaray Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aslan Yıldız, Aksaray Üniversitesinde düzenlenen "Engelleri Sporla Aşıyorum” projesi tanıtım toplantısına katıldı.
Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aslan Yıldız, "Bakanlığımıza 2019 yılının birinci döneminde Türkiye genelinde 13 bin proje başvurusu yapıldı. Bunlardan bin bir projeye destek verildi ve bu projelerden yedi tanesi ilimizde ve ilçelerimizde uygulanacak. Engelli bireylerimize yönelik projelerin bakanlığımız ve il müdürlüğümüz olarak önemsemekteyiz ve her daim destekçisi olacağız.
“Engelleri Sporla Aşıyorum” projemizle engelli bireylerimizi çeşitli spor branşlarında fiziksel etkinlik faaliyetleri yaptırarak toplumla kaynaşmalarını sağlamaktır. İl müdürlüğümüz olarak bu projeyi daha da geliştirerek Sayın Valimizin himayelerinde, belediyemizin ve rektörlüğümüzün destekleriyle tüm engelli bireylerimizin yetenek taramalarını yaparak, engel durumlarına göre spor branşlarına yönlendirerek antrenör ve antrenman imkanı sunarak ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirme noktasında projeler geliştireceğiz.
Aksaray ilimiz bu kapsamda çok şanslı illerimizden biridir. İlimizden 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarına görme engelliler judo milli takımımızdan Raziye Uluçam ve Duygu Çete Artar, bedensel engelli atıcılık sporcumuz Hakan Çevik olimpiyat kotası almıştır. 81 il olarak değerlendirdiğimizde ilimiz adına çok gurur ve onur verici bir durumdur. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarında ilimizi ve ülkemizi bu sporcularımız en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Engelli bireylerimize imkan verildiğinde neler yapabileceklerinin en güzel örneğidir" dedi.
İl müdürümüz Yıldız, ayrıca bu tür projelerimize destek veren başta Sayın Valimize, Belediye başkanımıza, Rektörümüze, Beyaz Ay öğrenci topluluğuna, engelli koordinasyon merkezi ile tüm engelli derneklerimize ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.