07-08 Aralık 2019 tarihleri arasında Aksaray Dağılgan spor salonunda otizme dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Engelliler Haftası Otizmde Farkındalık Sambo Türkiye Şampiyonası düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt Alkan, böylesine önemli ve anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için son derece mutlu olduklarını belirtti. Sporun onların hayatlarında önemli bir yeri olması gerektiğini, kişisel gelişimlerinde de büyük katkılar sağladığını ifade etti. Alkan, böylesine anlamlı bir organizasyonu Aksaray’da düzenledikleri için Sambo MMA Federasyonu Başkanı Sinan Öztürk’e teşekkür etti.

Aksaray Otizm Dayanışma Derneği de, kendileri adına düzenlenen turnuvaya gelerek protokolde ki yerlerini aldılar. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt Alkan ve Sambo Federasyon Başkanı Sinan Öztürk çocukları sembolik olarak mindere çıkartarak madalya taktı.

8 ilden yaklaşık 140 sporcunun mücadele ettiği Engelliler Haftası Otizmde Farkındalık Sambo Türkiye Şampiyonasında dereceye giren sporculara ödüllerini il müdürümüz Cüneyt Alkan, Sambo MMA Federasyonu Başkanı Sinan Öztürk, şube müdürü Ömer Çağlayan ve Aksaray Otizm Dayanışma Derneği Başkanı Cennet Selçuk İnceöz takdim etti.