Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) heyeti geçtiğimiz yıl BAL 5. Grupta şampiyon olarak 3. Lige yükselen 68 Aksaray Belediyesporun yeni sezonda iç saha maçlarını oynayacağı Dağılgan Stadı’nda incelemelerde bulundular.

Temmuz ayı içerisinde ilimize gelerek Dağılgan stadında bir dizi inceleme yapan TFF yetkilileri stadın eksiklerini tarafımıza bildirdiler. Çim saha zemini, ev sahibi ve konuk takımın soyunma odaları, hakem odası, tribün ve diğer konular hakkında sezon öncesi denetimler yapan TFF heyeti, Dağılgan Stadı’nın bazı eksikliklerinin giderilmesi halinde lige hazır olabileceğini ifade ettiler.

Şehrimizin ileri gelenleri de stadın bir an önce yeni sezona yetiştirilmesi için seferber oldular. AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve beraberindeki heyet Dağılgan Stadyumunda incelemelerde bulunarak Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt Alkan’dan bilgi aldı.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu açıklamasında; Gençlerimizin en iyi şartlarda spor yapmalarına imkan sağlamak için tesisleri sürekli olarak modernize ediyoruz. Bugünde incelemesini yaptığımız Dağılgan Stadyumu da baştan aşağı yenileniyor. Bu kapsamda girişimlerimiz neticesinde stadımız için 1,5 milyon lira ödenek aldık. Stadımız için ne gerekiyorsa yapılacak ifadesini kullandı.

Gençlik ve Spor il müdürlüğümüz bu tarihten itibaren Dağılgan stadını 2019-2020 sezonuna hazır hale getirebilmek için çalışmalarımıza hız verdi. Geçtiğimiz yıl çetin geçen kış ayı nedeniyle yıpranan zemin yeniden canlandırarak futbol oynamaya elverişli hale getirildi. Stadın ev sahibi ve konuk takımın soyunma odaları, hakem odası, tribün ve diğer eksikleri bir bir tamamlandı.

TFF yetkilileri dün ilimize gelerek Dağılgan stadını yeniden gezdi. Yapılan çalışmaları ve istenilen şartları yerinde inceleyen yetkililer önümüzdeki futbol sezonunda maçların oynanabilmesi için gereken onayı verdi.

Böylelikle geçtiğimiz yıl şampiyon olarak 3. Lige yükselen 68 Aksaray Belediyespor ve bir diğer temsilcimiz geçtiğimiz sezon şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lige(BAL) yükselen Elite Naturel Eşmekaya-Sultanhanı Spor iç saha maçlarını Dağılgan stadında oynayabilecek.