Aksaray Valiliği himayesinde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Afet Acil Durum Müdürlünün koordinesinde gerçekleştirilen Hasandağı Dağcılık Şenliği gerçekleştirildi.

5. düzenlenen Hasandağı Dağcılık şenliğine Aksaray Valisi Ali MANTI, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan ALTUNDAĞ, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Gazi Demir, Kültür Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cüneyt ALKAN diğer protokol üyeleri ve dağcılarla birlikte Atatürk anıtında yapılan töreninin ardından Hasandağı'nın 2000 m. Yüksekliğinde bulunan Yardıbaşı Yaylasına kamp kurdular.

23 değişik ilden yaklaşık 196 dağcının katıldığı şenlikte kamp ateşi yakıldı ve etrafında eğlenceli saatler yaşandı.

Ertesi gün 130 dağcının katılımıyla Aksaraylı dağcı sporcularımızın rehberliğinde zirve tırmanışı yapıldı.  Tüm dağcıların zirvede açtıkları kulüp bayraklarıyla birlikte çekilen anı fotoğrafının ardından dönüşe geçildi ve  faaliyet tamamlandı.

ilimizden ve Aksaray dışından katılan Doğaseverler ve dağcılar organizasyonun oldukça başarılı geçtiğini ve özellikle protokol üyelerinin kampı ziyaret ederek gelen dağcılarla kurduğu diyalogdan çok memnun olduklarını, etkinliğin gelecek yıllarda da sürdürülmesi gerektiğini belirttiler.