Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyeti Anma Kros Yarışmaları yapıldı.

Dağılgan spor kompleksi atletizm pistinde yapılan yarışlara merkez, ilçe, köy ve kasaba okullarından yüzlerce öğrenci katılım gösterdi.

Küçük-yıldız ve gençler olmak üzere üç kategoride yapılan yarışlarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştılar.

Yapılan yarışların sonunda; küçük kızlarda Gazipaşa Ortaokulundan Medine Ercan, küçük erkeklerde Gözlükuyu İskan Evleri Ortaokulundan Ali Ay birinci oldu.

Yıldız kızlarda; Cahit Sarrafoğlu ortaokulundan Cemile Ozan, yıldız erkeklerde Mustafa Yazıcı ortaokulundan Salih Kalkan birinciliği elde etti.

Gençler kategorisinde ise kızlarda, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden İnci Kalkan, erkeklerde de Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Ramazan Baştuğ birinciliği elde eden isimler oldu.

Takım sıralamasında ise küçük kızlarda Yusuf Hakiki Baba ortaokulu, erkeklerde Gözlükuyu İskan Evleri Ortaokulu şampiyon olurken, yıldızlar takım sıralamasında kızlarda Yusuf Hakiki Baba Ortaokulu, erkeklerde Gözlükuyu İskan Evleri ortaokulu şampiyon oldu. Gençler takım sıralamasında ise kızlarda Kız Meslek Lisesi birinci, erkeklerde de Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şampiyonluğu elde etti.

Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt Alkan, şube müdürümüz Ömer Çağlayan ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından verildi.