Aksaray Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları büyük ilgi görüyor. Hafta içi her gün gençlerin katıldığı ve günde 3 saat eğitim verilen kurslarda, Kur’an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştiriliyor.

Ramazan ayında hem Kur’an’lı hem oruçlu olacağız diyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt ALKAN, “Bu manevi ayda çocuklarımızın Kur’an’la olan barışıklığını devam ettirmemiz gerekiyor. Çocuklarımız okulda yoruldu demememiz gerekiyor. Kur’an okuyan beyinler berraklaşır. Daha rahat bilgiler beyne işler. Ben buradan tekrar bütün velilerimizin, çocuklarını Kur’an kursuna göndererek Kur’an’la olan kaynaşmasını sağlaması gerektiğini düşünüyorum.

Yaz Kuran Kursu’na gelen öğrenci kardeşlerimize dini bilgileri vermenin yanında onları farklı etkinliklerle de buluşturuyoruz. “Bu kapsamda bütün büyüklerimizden, annelerimizden, çocuklarını Kuran kurslarına, camilere göndermelerini, o manevi hazzı almalarını tavsiye ediyoruz” dedi.