Türkiye Dağcılık Federasyonun faaliyet programında yer alan farklı illerden 15 dağcının katıldığı ekibin içerisinde yer alan Gençlik spor kulübü sporcumuz İsmail DEMİREZEN ‘nin de yer aldığı tırmanış ekibi 25-31 Ağustos 2015 tarihleri arasında Gürcistan, Rusya sınırında bulunan 5047 metre yüksekliğindeki Kazbeg dağına zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Ankara da toplandıklarını, sırasıyla Tiflis ve Kazbegi köylerine ulaşarak tırmanış faaliyetine başladıklarını, İlk gün 2200 m. Bulunan Triniti kilise bölgesinde kamp kuran ekip sonraki gün 3700 m. Bulunan Meteo kampına hareket ettiklerini söyleyen Demirezen, Zorlu ve buzul üzerinde geçen 7 saatlik yürüyüşün ardından Meteo kampına ulaştıklarını  burada yapılan değerlendirme sonucu sabah 03.30 da zirve tırmanışını gerçekleştirdik.

3900 metre ve sonrasında başlayan yer yer taş düşme riski bulunan alanlardan ve buzul üzerinde bulunan çatlakları kontrollü bir şekilde geçerek 6 saat sonra tüm ekibin zirveye ulaştığını belirten Demirezen, ertesi gün tekrar 2200 m. Kampına dönülerek Kazbegi köyüne geçilip oradan Tiflis kentine ardından da Ankara’ya döndüklerini ve faaliyeti başarılı bir şekilde tamamladıklarını ifade etti.

Bu faaliyette ilimizi temsil eden sporcumuz İsmail DEMİREZEN’e başarılarının devamını diliyoruz.