ALKAN mesajında, Sevgi, barış, kardeşlik, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha da pekiştirildiği bir kurban bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bu milletin, tarih boyunca adaletten, barıştan, kardeşlik ve hoşgörüden yana olduğuna değinen ALKAN, şu ifadelere yer verdi; “Asırlardan beri birlik, dirlik ve kardeşlik duyguları içinde geçirdiğimiz; insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, kaynaşma ve yekpare olmanın sembolü olan bir Kurban Bayramı’na daha erişmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Bayramların, hayır kapılarının sonuna kadar açık olduğu, kaza ve belaların bertaraf olduğu, dargınlıkların unutulduğu, örf ve adetlerin uygulandığı günler olduğunu vurgulayan ALKAN, Kurban Bayramı Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ve ona yaklaşmayı ifade etmek olduğunu belirtti.

Bu vesileyle Mübarek Kurban Bayramı’nın başta Aksaraylı hemşerilerimin, olmak üzere bütün Türk İslam Âleminin Kurban Bayramını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan Niyaz ederim” dedi.