OKUMA YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAK

Afganistan’da yaşanan iç savaş ve diğer sebeplerden dolayı kaçarak ülkemize gelen Aksaray’da ikamet eden ancak okula gidemeyen 30 Afgan mülteci çocuğa Eğitim Fakültesi Mezunu gençlik liderlerimiz tarafından hafta içi 4 gün (09.00-12.00 saatleri arasında) okuma yazma eğitimi veriliyor. Projenin hayata geçirilmesinde gönüllü olan Gençlik Liderlerimiz yaş aralıkları birbirinden farklı 30 Afgan çocukla Aksaray gençlik merkezinde birebir ilgileniyor. Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretinin kırk yıl kölesi olurum” sözünden hareketle başlayan projede çocukların kırtasiye ihtiyaçları da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından karşılanıyor.

SADECE OKUMA YAZMA DEĞİL, AHLAKİ VE KİŞİSEL BAKIM EĞİTİMİ DE VERİLİYOR

Afgan çocuklara okuma yazma eğitiminin yanı sıra kişisel bakım,  sofra ve temizlik adabı, sevgi, saygı gibi konularda da “Değerler Eğitimi” adı altında eğitimler verilmektedir.

Aksaray Gençlik merkezimiz Afganlı çocukları kültürel ve sanatsal olarak da eğitmek için 22 Afganlı çocuğumuzu Aksaray Kültür Merkezinde gösterime giren çocuk oyununa götürerek stres atmalarını sağladı. Afganlı çocuklarımız tiyatroyu çok beğendiler ve çok mutlu oldular.