2018 yılında okul sporları bünyesine alınan ve olimpik branş olarak ilk defa 2020 olimpiyatlarında temsil edilecek olan spor tırmanış yarışmaları küçükler, yıldızlar ve gençler, kız-erkek kategorilerinde toplamda 32 sporcunun katılımıyla Dağılgan spor kompleksi içerisinde yer alan spor tırmanış duvarında gerçekleştirildi.

Ülkemiz genelinde çok az ilde bulunan spor tırmanış duvarı ilimize 2010 yılında yapılarak faaliyete geçmiştir. Günümüze kadar yaz dönemlerinde yaz spor okulları bünyesinde çalışmalarla spor tırmanışla tanışan ilimiz sporcuları şimdi de okul sporlarında yarışmalara katılmışlardır.

Görüşlerini aldığımız Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Demirezen “Birçok ilden önce ilimize spor tırmanış duvarını kazandıran Aksaray Gençlik ve Spor il müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu vesileyle kapalı bir alana yapılacak olan tırmanış duvarıyla ilimiz sporcuları 12 ay boyunca çalışama fırsatı bulacaklardır. Gençler Türkiye şampiyonası 27-29 Nisan 2019 tarihinde Malatya ilinde, yıldızlar Türkiye şampiyonası11-12 Mayıs 2019 tarihinde Sivas illerinde gerçekleştirilecek olan Okullar arası Türkiye şampiyonasına katılacak olan takımlarımıza da başarılar diliyorum” dedi.