Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 24-28 Ocak 2018 tarihleri arasında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Tırmanma duvarında  gerçekleştirilen Spor Tırmanış İleri seviye eğitimine İlimiz  Dağcılık İl Temsilcisi  İsmail Demirezen, Spor Tırmanış sporcularımız Duran Sever,Duygu Tuğba Baysal,İrem Kübra Demirezen ve Nagihan Kuşçu’nun da bulunduğu ülkemizin değişik illerinden katılan 42 Antrenör adayıyla tamamlanmıştır.

5 gün boyunca yapılan teorik ve uygulamalı eğitimin ardından yapılan sınavlar sonucun da başarılı olan sporcularımız Spor Tırmanış 1. Kademe Antrenör kursuna katılma hakkı elde etmişlerdir.

Antrenör kursuyla ilgili görüşlerini aldığımız Dağcılık İl temsilcisi İsmail Demirezen “ 2. Aşaması tamamlanan kurslar sonunda ilimizden 5 kişi Antrenör kursuna katılma hakkı elde etmiştir. Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından yıl içerisinde açılacak olan Antrenör kursuna katılarak gelişimlerini sürdürerek ilimizde farklı bir spor dalının gelişimine katkı sağlayacaklardır. Bu vesileyle genç antrenör adaylarımızın özveri ve devamlılıklarının bundan sonraki aşamalarda da gelişerek devam edeceğine inanıyorum” dedi.