Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 10-14 Ocak 2018 tarihleri arasında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Tırmanma duvarında  gerçekleştirilen Spor Tırmanış temel  seviye eğitimine İlimiz  Dağcılık İl Temsilcisi  İsmail Demirezen,Spor Tırmanış sporcularımız Duran Sever, Duygu Tuğba Baysal, İrem Kübra Demirezen ve Nagihan Kuşçu’nun da bulunduğu ülkemizin değişik illerinden katılan 60 Antrenör adayıyla yapıldı.

5 gün boyunca yapılan teorik ve uygulamalı eğitimin ardından yapılan sınavlar sonucun da başarılı olan sporcularımız yine Nevşehir ilinde 24-28 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Spor Tırmanış ileri seviye eğitimine katılma hakkı elde ettiler.

Antrenör kursuyla ilgili görüşlerini aldığımız Dağcılık İl temsilcisi İsmail Demirezen “ Olimpik branş olan ve 2020 Tokyo olimpiyatlarında ilk defa yarışmaların yapılacağı Spor tırmanış ülkemizde yeni gelişmeye başlayan spor dalıdır. Bu vesileyle yeni verilmeye başlayan antrenör kursuna ilimizden genç sporcularımızın ilgi göstermesi bizleri sevindirmiştir. Gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü Dağılgan tesislerinde bulunan tırmanış duvarımız ilimiz için avantaj olmakla birlikte açık alanda olması itibariyle kış aylarında antrenman yapma imkanımız olmamaktadır, en kısa zamanda kapalı bir alanda yapılacak olan tırmanma duvarı ile birlikte ilimizden de genç antrenörlerimiz sayesinde performans sporcuları çıkacaktır” dedi.