Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği(AKÇED) başkanı Musa Erdoğan ve dernek üyeleri il müdürümüz Cüneyt Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği arasında "Ufka Yolculuk Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü" konulu protokol imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı yanında resmi ve özel yüzlerce kurum, kuruluş, kulüp, vakıf ve derneklerin 17 bin 246 gönüllünün desteklediği; Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarına şimdiye kadar toplamda 1 milyon 494 bin 802 kişi kayıt yaptırmış, binlerce kişi ödül kazanmıştır.

 

Aksaray’daki organizasyonu proje ortağı olarak Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED) tarafından gerçekleştirecek.

 

Bu bağlamda çalışmalarına başlayan dernek yöneticileri, Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzü ziyaret ederek, İl Müdürü Cüneyt ALKAN’ı yarışma hakkında bilgilendirdiler.

 

Görüşmede, Bu yıl 6.’sı yapılan yarışmanın konusunun Kur’an ve Sünnet bütünlüğü olduğunu söyleyen AKÇED Başkanı Musa ERDOĞAN’dan sonra söz alan Gençlik ve Spor İl Müdürü Cüneyt ALKAN, Kur’an ve Sünnet bütünlüğünün çok güncel ve önemli bir konu olduğunu, seçilen konunun tam da çağımız hastalığına ilaç olacak nitelikte olduğunu söyledi.

 

Görüşmede, yarışmayla hedeflenenin okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasını desteklemek olduğu, bu yılki “Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü” konusu ile; Kur’an ve Sünnet’in ayrılmaz bir bütün olduğunu anlamak, Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlayıp yaşamak, Toplumun her kesimini Son Peygamber'in (sav) mesajları ile buluşturmak, Yüce dinimiz İslam’ı sahih kaynaklar ile daha doğru anlamak ve anlatabilmek, Hadis-i Şerifleri önemsizleştirip yok sayarak Kur'an-ı Kerim'i yanlış uygulatmayı amaçlayan tuzaklardan korunmak olduğu vurgulandı.