İlimizden aralarında Dağcılık İl Temsilcisi İsmail DEMİREZEN ve HASDAK Kulübü Başkanı Şahin KOÇAK’ın da bulunduğu 12 dağcı sporcumuz katıldı.

Tomarza 3. Ulusal Beydağı 3080 metre tırmanış etkinliği ülkemizin dört bir yanından gelen 236 dağcı ve doğaseverin katılımıyla İlçe Cumhuriyet Parkında Saat 13:30’da yapılan törenle başladı. Tomarza Belediyesinin tahsis etmiş olduğu toplu taşıma araçları ile 1717 metre yükseklikte bulunan Tomarza İlçesine bağlı Çukuryurt yaylası kamp alanı ulaşan dağcılar çadırlarını kurdular.

Sabaha 04:30’da 119 dağcı ile başlayan zirve tırmanışı yüksek irtifa ve hava koşullarından dolayı 43 dağcı yerel rehberlerin eşliğinde geri döndüler. 76 dağcı saat 11:00’da zirveye ulaştılar. Zirve de yapılan törenin ardından dönüşe geçen dağcılar 15.00 da kamp alanına ulaşan dağcılar kampı toplayarak faaliyetlerini tamamladılar.

Beydağı etkinliğine katılan dağcı sporcular “Orman içinde güzel bir kamp alanında ve tırmanışın 2200 m. kadar olan kısmının ormanlık alanda geçmesiyle oldukça zevkli bir tırmanış olduğunu ve önümüzdeki yıl da mutlaka katılacaklarını bildirdiler.