Aksaray Hasandağı Spor Salonu’nda üç gündür devam eden ‘Demokrasi ve Şehitler’ Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi.

İlk gün tatamiye çıkan 221 erkek ile 129 kız judocu kürsüde yer almak için kıyasıya mücadele sergiledi. ‘Demokrasi ve Şehitler’ Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası’nın ikinci gününde erkeklerde 226, kızlarda 155 sporcu tatamiye çıktı. Aksaray Hasandağı Spor Salonu’nda devam eden şampiyonanın ikinci gün sonuçlarının ardından iller sıralamasında; Kocaeli 6 altın, 5 gümüş ve 6 bronz madalya ile birinci sıraya çıktı. İkinciliği Manisa 2 altın, bir gümüş ve 3 bronzla alırken, Ankara bir altın, 2 gümüş ve 2 bronz ile üçüncü sırada tamamladı.

Şampiyona sonunda iller sıralamasında Kocaeli 6 altın, 5 gümüş ve 8 bronz madalya ile birinci olurken, İkinciliği Manisa 3 altın, 3 gümüş ve 4 bronz ile elde etti. Ankara ise bir altın, 2 gümüş ve 2 bronz ile şampiyonayı üçüncü sırada tamamladı.

AÇILIŞ TÖRENİ AKŞAM GERÇEKLEŞTİ

Açılış töreninde; Aksaray Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray GHSİM vekili M. Erdal Güçlüer, Sağlık İl Müdür Dr. Mahmut Arık ve il üst düzey bürokratları hazır bulundu.

Türkiye Judo Federasyon Başkanı Sezer Huysuz, özel ve anlamlı bir günün adını taşıyan ‘Demokrasi ve Şehitler’ Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Aksaray il yöneticilerine teşekkür ederek, katılımcılara günün anısı olarak birer plaket armağan etti. Törende minik jimnastikçiler ve okçuların gösterisi büyük beğeni gördü ve alkış aldı.

JUDOCULAR ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADI

İlimizde yapılan ‘Demokrasi ve Şehitler’ Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası’nın ikinci gününde sporcular 15 Temmuz Şehitlerimizi unutmayarak sabah saatlerinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Hasandağı spor salonu önünde toplanan Judo Federasyon başkanı Sezer Huysuz ve federasyon temsilcileri Aksaray şehitliğine kadar yürüdü. Burada Kuran-ı Kerim okunarak şehitlerimiz anıldı.

‘Demokrasi ve Şehitler’ Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası, Aksaray Hasandağı Spor Salonu’nda erkekler; 34, 38, 42, 46 kg ile kızlar; 32, 36, 40 ve 44 kg müsabakalarıyla başladı. İlk gün tatamiye çıkan 221 erkek ile 129 kız judocu kürsüde yer almak için kıyasıya mücadele sergiledi.

İKİNCİ GÜN MÜSABAKALARINDA DERECELER ŞU ŞEKİLDE BELİRLENDİ:

Erkekler: 50 kg: 1. Emre Karaduman (Kocaeli), 2. Hamza Akpınar (Kocaeli), 3. Ömer Abrancı (Siirt), 3. Y. Selim Han (Samsun)

55 kg: 1. Burak Alkan (Manisa), 2. Yunus Kantar (Sakarya), 3. M. Efe Coşkun (Ankara), Metehan Bayraktar (Ankara)

60 kg: Hidayet Adıyaman (Kocaeli), 2. Celal Çakır (Zonguldak). Sidar Akkuş (Iğdır), 3. Kadir Can Usta (Trabzon)

66 kg: 1. H. Talha Ilgaz (Ankara), 2. İsmail Ünal (Ankara)3. Emir Karakuş (Tekirdağ), 3. S. Buğra Nergiz (Samsun)

Kızlar: 48 kg: 1. İlknur Ece (Samsun), 2. Duygu Yener (Kocaeli), 3. Buketnur Karabulut (Kocaeli), 3. Şilan Bilgin (Manisa)

52 kg: 1. Sila Ersin (Kocaeli), 2. Ayşenur Budak (Kocaeli), 3. Merve Öneği (Konya), 3. Ayşenur Karadağ (Rize)

57 kg: 1. Özlem Yıldız (Iğdır), 2. Sıla Korkmaz (Balıkesir), 3. Ayşegül Bakır (Bartın), 3. Betül Oğulluk (Samsun)

Son gün müsabakaları sonunda tatamide madalyaya uzananlar şu isimlerden oluştu:

Erkekler: 73 kg: 1. Erdal Danışman (Ordu), 2. Süleyman Kabacı (Konya), 3. Mustafa Menevşe (İzmir), 3. Ş. Umut Akçakale (İzmir)

+ 73 kg: 1. C. Ayberk Tiyek (K.Maraş), 2. Buğra Pak (Manisa), 3. C. Emir Koç (Konya), 3. Münir Ertuğ (Kocaeli)

Kızlar: 63 kg: 1. Hatice Vandemir (Aydın), 2. Sümeyye Kaya (Manisa), 3. E. Nas Bostancı (Zonguldak), 3. Seda Gürsoy (Kocaeli)

+ 63 kg: 1. Ş. Nur Çiçek (Manisa), Buse Hacıoğlu (Samsun), 3. Duygu Diren (Manisa), 3. M. Yaren Karagöl (Samsun)