Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından, 2016 - 2017 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz Yaz Spor Okulları, bugün kapılarını gençlere açtı.

Hasandağı spor salonunda yapılan açılış törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Cüneyt Alkan, şube müdürleri, sporcular ve sporcu velileri katıldı.

Açılışta konuşan Okul sporları şube müdürü Ayhan Baş, “Bakanlığımız tarafından çocukların ve gençlerin sporla tanışması amacıyla İl Spor Merkezleri’nde her yıl düzenlenen Yaz Spor Okulları’nda 42 branşta eğitime bugün resmen başlamış bulunuyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaz tatillerini spor dolu geçirmeleri için bizler ve antrenör arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir. Çocuklarımızı sporla tanıştıralım, spora teşvik edelim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli spor dallarından oluşan gösteriler yapıldı. Yapılan güzel hareketler yoğun alkış aldı.