Okul Sporları Kapsamında düzenlenen Okullar arası Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonası Aksaray Üniversitesi atletizm pistinde yapıldı.

06-07 Nisan tarihleri arasında ilimizde yapılan mental, otistik ve down sendromlu sporcuların yarıştığı müsabakalar birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.  Aksaray Üniversitesi Atletizm Pistinde iki gün boyunca devam eden yarışmalara 38 il’den 800’e yakın sporcu katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan açıklamasında,  İlimizde düzenlenen Okullar arası Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonasında sporcu kardeşlerimizi ve antrenör arkadaşlarımızı Aksaray’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Ülkemizde son yıllarda engelli vatandaşlarımızın toplumla iç içe olması için çok önemli çalışmalar yapılıyor. Şu anda bunun sonuçlarını alıyoruz.
Engelli bireyleri topluma kazandırmayı amaçladıklarını, onlar için en güzel tedavinin spor olduğunu vurgulayan Alkan, “etkinliklerin ilimizde düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.