Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Sağlık için "Beraber Yürüyelim" etkinliği, İlimiz Valisi Sayın Ali MANTI Başkanlığında 22 Eylül 2019 Pazar günü saat:14.00’de 15 Temmuz Milli İrade meydanında yapıldı.


Yürüyüşe, Belediye başkan yardımcısı Yakup Kadri Perek, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altuntağ, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Aksaray Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Doğan Ceylan, AK Parti merkez ilçe başkanı Hamza Aktürk, sporcular, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Sağlık için "Beraber Yürüyelim" sloganı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu himayeleri ve Aksaray Valiliği, Gençlik ve Spor il Müdürlüğümüz koordinesinde her yaştan vatandaşımızla, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yürüyüş programı Gençlik ve spor il müdürü Cüneyt Alkan’ın Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından Gençlik ve spor il müdürü Cüneyt Alkan ve İlimiz Valisi Ali Mantı günün anlam ve önemini belirten kısa konuşmalar yaptılar.  

Temel amacının çarpıcı bir dizi fiziksel aktivite ile hareketlilik ve sağlıklı yaşam konusunda toplumsal farkındalık gelişimine hizmet etmek olan yürüyüş, 15 Temmuz Milli İrade Meydanında başlayarak Kalealtı caddesi ardından Aksaray Lisesi kavşağı ve Aksaray Belediyesi önünden geçilerek tekrar 15 Temmuz Milli İrade meydanında son buldu.