Ak Parti Aksaray milletvekili Cengiz Aydoğdu hafta sonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezine gelerek gençlerle  Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi konulu söyleşiye katıldı.
Aydoğdu, söyleşi öncesinde Dağılgan spor kompleksi ve gençlik merkezi çalışmaları hakkında il müdürümüz Cüneyt Alkan'dan bilgiler aldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından organize edilen Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi konulu konferansta konuşan Aydoğdu, Yeni Türkiye yolunda Yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin gerekliliğini anlattı.

Gençlik Merkezi konferans salonunda düzenlenen söyleşiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, şube müdürleri ve çok sayıda üniversiteli gençler katıldı.

Konuşmasına dünden bugüne dünya tarihinde bu sistemi uygulayan ülkeler hakkında örnekler vererek başlayan Aydoğdu, şu an da Yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin Türkiye'nin en önemli konularından biri olduğunu ve ülke için yeni anayasa bir tercih değil zarurettir. Ülkemiz 1969-1983 yılları arasında koalisyon hükümetler tarafından yönetilmiştir. Bu durum ülkemizin kayıp yıllarıdır. Günümüzde artık Türkiye’nin tam anlamıyla demokratik, hukukun üstünlüğüne dayanan, temel hakları hürriyetleri garanti altına alan, hızlı ve iyi yönetilebilir iktidar tasarlayan yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır ifadelerini kullandı.

Kanunların ruhu milletlerin vicdanıdır diyerek,  Türkiye'nin yeni bir sisteme ihtiyaç duyduğunu vurgulayan ve Başkanlık sistemini vatandaşa anlatmaya devam edeceklerini söyleyen Milletvekili Cengiz Aydoğdu, gençlerle buluşmasında gençliğin yeni bir anayasa istediğini gördüğünü ve ülkenin daha iyi yerlere gelebilmesi için yeni sistemin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Konferans sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, Milletvekili Cengiz Aydoğdu’ya gençlik merkezimizde yapılan Aksaray temalı ebru tablosu hediye etti.