Türkiye, tarihinin en yüksek katılımlı sporcu kafilesiyle yer aldığı Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda birçok açıdan ilklere imza atarak başarılı bir organizasyonu geride bıraktı.

Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda milli sporcularımız, 6 branşta 3 altın, 1 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 9 madalya kazandı.

Aksaray tarihinde ilk kez paralimpik oyunlarına katılan ilimizi ve ülkemizi atıcılık dalında temsil eden sporcularımız Hakan ve Suzan Çevik Rio dönüşü ayaklarının tozlarıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt Alkan’ı ziyaret etti.

Ziyarette, Paralimpik Oyunlarında yaşadıkları tecrübeyi il müdürümüz ile paylaşan Millilerimiz Hakan ve Suzan Çevik 2020 Tokyo Olimpiyatları için çalışmalara şimdiden başlayacaklarını belirttiler. Çevik çifti, Rio 2016 Olimpiyatlarının kendileri için büyük bir tecrübe olduğunu, bundan sonra daha bilinçli ve sistemli olarak çalışıp 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarında madalya hedeflediklerini söylediler.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda milli sporcularımızın performansından övgüyle bahseden İl Müdürümüz Alkan’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Milli sporcularımızın, Brezilya'da gösterdikleri çaba ile ülkemiz ve ilimiz adına verdikleri büyük mücadeleden dolayı tebrik etti.

İlimizi paralimpik oyunlarında temsil eden ilk olimpiyat sporcuları olarak tarihe geçen çiftin, il müdürlüğü olarak her zaman yanlarında olduklarını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.