Gençlik spor kulübü dağcı sporcularımız İsmail DEMİREZEN ve M.Toprak KESKİN den oluşan tırmanış ekibimiz 05-11 Eylül 2016 tarihleri arasında Gürcistan, Rusya sınırında bulunan Kazbeg (5047 m.) dağına başarılı bir zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Aksaray’dan otobüsle hareket eden ekibimiz sırasıyla Ankara ,Tiflis ve Kazbegi köylerine ulaştı. İlk gün 2200 m. bulunan Triniti kilise bölgesinde kamp kuran ekibimiz gün boyu yağan şiddetli yağmur altında geceyi geçirdi. Sonraki gün 3700 m. Bulunan Meteo kampına hareket ederek, zorlu ve buzul üzerinde geçen 7 saatlik yürüyüşün ardından Meteo kampına ulaştı. Burada yapılan değerlendirme sonucu sonraki günlerde havanın bozacağı bilgisini alan ekip ertesi gün zirve kararı alarak sabah 03.30 da zirve tırmanışını yaptı.

3900 m. ve sonrasında başlayan yer yer taş düşme riski bulunan alanlardan ve buzul üzerinde çok sayıda bulunan buzul çatlakları kontrollü bir şekilde geçen sporcularımız, 6 saat sonra zirveye ulaştı. Zirvede ki şiddetli rüzgar ve -25 dereceyi bulan soğuk dolayısıyla kısa bir müddet sonra inişe geçerek Meteo kampına dönen ekibimiz, faaliyeti başarılı bir şekilde sonlandırmış oldu.

Başarılı zirve tırmanışını gerçekleştiren sporcularımız İsmail DEMİREZEN ve M.Toprak KESKİN’e başarılarının devamını diliyoruz.