29 Haziran 2016 tarihinde Atatürk spor salonunda İl Spor Merkezleri’ni açmaya hazırlanan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz kayıtlara tüm hızıyla devam ediyor.

İl Müdürlüğümüz antrenörlerinin koordineli bir şekilde organize ettiği kayıt çalışmaları iftar öncesinde ve sonrasında da sürüyor.

Aksaray’da sporu yaygınlaştırma adına yoğun çaba gösteren antrenörlerimiz kent meydanı, avm önleri ve vatandaşlarımızın yoğun olduğu bölge olan kültür parkta il spor merkezlerimizi tanıtıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, “Önümüzdeki hafta açılışını yapacağımız İl Spor Merkezlerimizin tanıtımlarına ilimizin çeşitli bölgelerinde devam ediyoruz. Antrenör arkadaşlarımız gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüzün yıllardır başarı ile yürüttüğü ve son yıllarda ‘İl Spor Merkezleri’ adını verdiği ücretsiz yaz spor okullarında bu yıl binlerce çocuğumuza ve gencimize spor yaptıracağız. Servis güzergahları üzerinden alacağımız çocuklarımızı tesislerimize getirecek, antrenman sonrası tekrar güvenli olarak çocuklarımızı tekrar ailelerine teslim edeceğiz.

Ayrıca bu yıl düzenlenecek il spor merkezlerinde bedensel, işitme ve görme engelli kardeşlerimizin de yapabilecekleri spor branşlarının olduğunu, bedensel engelliler badminton, tekerlekli sandalye basketbol, masa tenisi, atıcılık ve okçuluk, işitme engelliler hentbol, badminton, masa tenisi, futsal ve görme engellilerde de atletizm, judo, goalball ve yüzme branşlarında da eğitim vereceğiz.

Bu anlamda spor da bize destek olarak, çocuklarını etkinliklerimize gönderen ailelere teşekkür ediyorum” dedi.

Ücretsiz il spor merkezleri ve engelliler il spor merkezi çalışmaları için bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen kişiler Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor servisine ulaşabilir yada gün içerisinde şehir merkezimize kurulan standımızdan detaylı bilgi alarak kayıt olabilirler.