Aksaraylı atletler katılmış oldukları yarışmalarda dereceler yaparak başarılarına yenilerini ekliyor.

Geçtiğimiz günlerde Antalya ve İstanbul’da yapılan yarışmalarda dereceye giren Ayhan Sağlam, Ramazan Baştuğ ve İnci Kalkan ilimizi atletizmde en iyi şekilde temsil etmeyi sürdürüyor.

Antalya Akseki’de yapılan Aroma Dağ Koşusu Türkiye şampiyonasında 4. olan Ayhan Sağlam Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. İtalya biletini alan Sağlam’ın antrenörü Mesut Doğan, Dağ koşusunda Türkiye derecesi yaparak ülkemizi Avrupa’da temsil edecek sporcusunu tebrik ettiğini belirtti.

Yine Ramazan Baştuğ, 25 Haziran’da Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak Dünya Dağ Koşusu şampiyonasında ülkemizi temsil edecek bir diğer sporcumuz.

Türkcell Türkiye Yıldızlar Atletizm şampiyonası 1500 metrede 2.olan sporcumuz İnci Kalkan da ülkemizi Avrupa’da temsil edecek. Liseler arası Dünya Şampiyonasına katılacak olan Kalkan’ın antrenörü Hatice Çelik’te, sporcusuna güveninin tam olduğunu, ilimizi ve ülkemizi müsabakalarda en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirtti.

Atletizm sporunun Aksaray’da çok iyi bir seviyede olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt ALKAN ise açıklamasında;  “sporcu kardeşlerimiz katıldıkları tüm müsabakalardan dereceye gelerek bizleri en iyi şekilde temsil ediyorlar. Bizlerde kendilerine her konuda destek veriyoruz.  Başlıca sıkıntımız tartan pist. O sorunu da halletmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Alkan, Dereceye giren sporcularımızı tebrik ederek, katılacakları Avrupa turnuvalarında başarılar diledi.