Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, her yıl 29 Haziran – 15 Eylül tarihleri arasında geleneksel olarak düzenlediğimiz yaz spor okullarında bu yıl 27 branşta faaliyet göstereceklerini söyledi. 29 Haziran 2016 Çarşamba günü Atatürk Spor Salonunda İl Spor Merkezlerinin açılışını yapacaklarını belirten Alkan, tanıtımlarımızı Aksaray’da bulunan tüm okullarda ve merkezde yaptırmış olduğumuz çeşitli materyallerle sürdürüyoruz dedi.

Alkan, bu yıl düzenlenecek il spor merkezlerinde bedensel, işitme ve görme engelli kardeşlerimizin de yapabilecekleri spor branşlarının olduğunu, bedensel engelliler badminton, tekerlekli sandalye basketbol, masa tenisi, atıcılık ve okçuluk, işitme engelliler hentbol, badminton, masa tenisi, futsal ve görme engellilerde de atletizm, judo, goalball ve yüzme branşlarında eğitim vereceklerini kaydetti.

Alkan, "Bu yıl atıcılık, karate, atletizm, kick boks, badminton, okçuluk, basketbol, masa tenisi, bocce, dağcılık, eskrim, muay thai, satranç, cimnastik, futbol, tekvando, güreş, tenis, halk oyunları, voleybol, hentbol, herkes için spor, wushu, izcilik, korfbol, judo ve yüzme branşlarında faaliyetler yapacağız. Yüzme dışındaki tüm branşlarımız ücretsiz olacak. Uzman antrenörlerimiz eşliğinde çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet vermeyi hedefliyoruz" dedi.