Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Boccia Şampiyonası, 19 ilden 76 sporcunun katılımıyla Aksaray'da yapıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu başkan vekili İlhami Kılınçkaya Dağılgan Spor Salonundaki şampiyonun açılışında yaptığı konuşmada, boccianın ağır engelli kişilere yönelik bir spor dalı olduğunu söyledi.

Boccianın da diğer branşlar gibi paralimpik bir branş olduğunu belirten Kılınçkaya, "Engeliniz ne olursa olsun yapacağımız bir spor branşı var. Zaten bizlerin amacı engelli kişilerin, sportif faaliyetlerle hem kendilerini geliştirmelerine, hem de sosyal anlamda kendilerini çok daha rahat ifade edebilmelerine olanak sağlamaktır" diye konuştu.

Birbirinden zevkli ve çekişmeli müsabakaların yaşandığı şampiyonanın ardından dereceye giren sporculara Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu başkan vekili İlhami Kılınçkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt Alkan, Bedensel Engelliler İl Temsilcimiz Hamdi Turan, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu As Başkan Selim Özen ve şube müdürlerimiz tarafından kupa ve madalya verildi. Ayrıca dereceye giremeyen turnuvaya katılan tüm sporcu ve antrenörlere de katılım madalyası verildi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu başkan vekili İlhami Kılınçkaya, İl Müdürümüz Cüneyt Alkan ve Bedensel Engelliler İl Temsilcimiz Hamdi Turan’a boccia sporuna vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

İl Müdürümüz Cüneyt Alkan ise “Engelli kardeşlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu her seferinde dile getiriyorum. Paralimpik Merkezimizin kapıları onlara sonuna kadar açık, her konuda destek olmaya hazırız” dedi.

Kılınçkaya ayrıca ülkemize gelerek Aksaray’da 74 antrenör ve hakem adayına boccia eğitimi veren ABD’li üç eğitmene de teşekkür plaketi verdi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından paralimpik boccia sporunun ülkemizde gelişimi doğrultusunda şampiyona öncesi Aksaray’da iki gün boyunca ABD’li üç eğitmen Mark Floraswick, Johnson Harold ve Dianne Fowler tarafından antrenör ve hakem eğitimi verildi.

Şampiyonada dereceye girenler takım ve sporcular şöyle;

Ferdi:

BC 1 klasmanı: 1. Fatih Akkan, 2. Birhan Erdal, 3. Şule Türkoğlu
BC 2 klasmanı: 1. Mustafa Özkan, 2. Öner Şen, 3. Furkan Kuzucular
BC 3 klasmanı: 1. Yaşar Çınar, 2. Yavuz Acar, 3. Göksel Pala
BC 4 klasmanı: 1. Salim Yalçın Kaya, 2. Rabia Nur Poyraz, 3. Fulya Vural
BC 5 klasmanı: 1. Erkan Koç, 2. Mustafa Demir, 3. Murat Yıldırım

Takım:

BC 1 klasmanı: 1. İzmir Büyükşehir Belediyespor, 2. İzmir Gaziemirspor, 3. Sivas Engelli Şekerspor
BC 3 klasmanı: 1. İzmir Büyükşehir Belediyespor ve Kocaelispor, 2. Samsunspor, 3. Kayserispor
BC 5 klasmanı: 1. Sivas Gençlikspor, 2. Sivas Engelli Şekerspor