Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası, Kütahya’nın Gediz kentinde yapıldı. Yüksek katılımlı şampiyonada büyükler, gençler ve yıldızlarda şampiyonlar belirlendi.

Dağ koşusunda TAF takvimindeki en önemli etkinliklerden biri olan Türkiye Şampiyonası, 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü Gediz’de gerçekleştirildi. Altı kategoride yapılan şampiyonaya 338 atlet katıldı.

Şampiyonaya ilimizi temsilen katılan Ayhan Sağlam büyük erkeklerde üçüncü, Ramazan Baştuğ’da yıldız erkeklerde dördüncü oldu.

Sporcularımız almış oldukları bu derecelerin ardından, Ayhan Sağlam 11 Haziran 2016 tarihinde Bulgaristan’da yapılacak olan Balkan Şampiyonasına, Ramazan Baştuğ da 25 Haziran tarihinde Çek Cumhuriyetinde yapılacak olan Yıldızlar Balkan 2. Dağ Koşusuna katılma hakkını elde ettiler.

Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonasında dereceye girerek Milli Takıma seçilme başarısı gösteren sporcularımızı ve atletizm antrenörümüz Mesut Doğan’ı tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, “Başarılı atletlerimizin Uluslararası arenada bizleri temsil edecek olmaları son derece sevindirici bir durum. Sporcu kardeşlerime katılacakları şampiyonada başarılar diliyorum” dedi.