8 etaptan oluşan 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunun 3. gününde Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray-Konya etabının startını Ulu Cami önünde verdi.

Kayıt yaptıran 111 sporcu,158,9 kilometrelik Aksaray-Konya etabında, Ulu Cami önünden Efor Kavşağı, semt pazarı, Makas Kavşağı, otobüs terminali ve Aksaray-Konya kara yolu güzergâhında yarışı sürdürecek.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, ilk kez Anadolu yollarında olduklarını ve bugün 3. etabı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kentin bu yarışa çok önem verdiğini ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığını belirten Müftüoğlu, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Müftüoğlu, Aksaray’da ve İç Anadolu’da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Sadece sahillerde değil, üst kategoride aday olduğumuz bir dönemde burada olmak ve  bütün dünyaya, Türkiye’nin her yerinde bu organizasyonu yapabileceğimizi göstermek adına çok önemliydi. Aksaray’ı da bunun için çok önemsiyoruz” dedi.

"Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunun Aksaray-Konya standını az önce verdik" diyen Aksaray Valisi Şeref Ataklı ise yaptığı açıklamada, "Bu yıl ilk defa Kapadokya bölgesi Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu kapsamına alındı. Bu bizim için çok önemli bir olay. Aksaray'ın bilinirliği, tanınırlığı bakımından önemli bir fırsat. Çünkü bu yarış yaklaşık 150 ülkeye ulaşıyor. 20'nin üzerinde yayıncı kuruluşa dağıtılıyor tüm yayınlar. Bölgenin tanıtımı açısından, Aksaray'ın tanıtımı acısından önemli fırsat olarak görüyoruz. Dünyanın değişik ülkelerinden yarışmacılar, takımlar burada yarışıyorlar" dedi.

 

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da, "Cumhurbaşkanlığı bisiklet turnuvasının 52'ncisi düzenleniyor ki bunun bir ayağı da Aksaray'da, Aksaray-Konya arasında gerçekleştiriliyor. Halkın yoğun katılımı ile çok güzel bir start aldı ve yoluna devam ediyorlar. Her zaman söylediğim gibi Aksaray’ımızı her noktada, her şekilde tanıtmanın en üst seviyesini göstermiş oluyoruz. Marka şehir olma yolunda bunların hepsi bir adımdır. Bundan sonra birçok federasyonu çalışmasının Aksaray'da yapılması için çağrıda bulunuyorum" şeklinde konuştu.