Aksaray Gençlik Merkezi Gönüllülük Kulübü tarafından Bayır Bucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımlar yola çıktı. Gençlik Merkezinden araçlara yüklenen yardımlar dualarla uğurlandı.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Cüneyt ALKAN, “Hayır işlerinde yarışınız” Hadis-i Şerif’ini düstur edinen Aksaray halkına, özellikle Gönüllülük Kulübü üyelerine teşekkür ediyorum, bu yardım kervanına büyük katkı sağladılar" dedi. Müslümanların gözyaşının dinmediğini dile getiren ve Ensar-Muhacir ilişkisi içinde yardımlara devam ettiklerini belirten ALKAN, "Gerek Suriye'de gerekse Irak'ta yardım bekleyen Müslümanlara yardım eli uzatmayı görev bilen bir teşkilatla çalışmaktan dolayı onur duyuyorum.  Bugün bu yardımlarımız Bayır Bucak Türkmenleri için yola çıkıyor. Yardımlar arasında giysi, ayakkabı, su ve gıda maddeleri var" dedi.

Cüneyt ALKAN, “Çok sayıda gönüllü gencin katıldığı kampanyada Gönüllülük,  gençlerin psiko-sosyal gelişimine katkı sağlayan iki yönlü bir harekettir, sonucunda elde edilen toplumsal faydanın yanı sıra, bu çalışmalar içerisinde yer alan gençler sosyalleşir ve gönüllü olmayı öğrenir,  gençler aynı zamanda iyi bir yurttaş olmayı da öğrenirler” dedi. Yardım araçları yapılan duanın ardından yola çıktı.