Amerika Birleşik Devletlerinde Yapılan IPC Atıcılık Dünya Kupası Müsabakalarında R5 Tüfek Kategorisinde 4. olarak 2016 Rio Paralimpik Olimpiyatlarına gidecek olan sporcumuz Hakan Çevik ile Gürcistan’ın Tiflis kentinde yapılan İşitme Engelliler Gençler Güreş Avrupa Şampiyonasında ikinci olan sporcumuz Recep Karakuş İlimiz Valisi Sayın Şeref Ataklı’yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarete Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt ALKAN, Şube Müdürümüz Adnan Çekiç ile sporcularımızın antrenörleri de katıldı.

Vali Ataklı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sporcularımızın almış oldukları başarının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Engelsiz insanların başaramadığı bir takım şeyleri engelli olarak başarmanın son derece önemli olduğunu belirten Ataklı konuşmasında; “Sizlerin başarılı olması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Başarı bizleri mutlu eder, ülkemizi mutlu eder, en önemlisi sizleri mutlu eder. Aksaray’da bu tür başarıların alınması bizleri son derece mutlu ediyor. Geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığımız Türkiye’de tek olan Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezimiz de sizlere hizmet anlamında önemli bir tesis. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzde bu konuda uzmanlaşmış durumda. Ben bundan sonraki spor hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

Vali Ataklı görüşmenin ardından Atıcılık Dünya Kupası müsabakalarında 2016 Rio Paralimpik Olimpiyatlarına katılmaya hak kazanan milli takım sporcularından Hakan Çevik ile Gürcistan da düzenlenen İşitme Engelliler Avrupa Güreş Şampiyonasında 74 Kg´da Avrupa 2.si olan Recep Karakuş’u altınla ödüllendirdi. Vali Ataklı, sporcuları müsabakalara hazırlayan teknik heyette yer alan antrenörlere de çeşitli hediyeler verdi.