Atatürk stadının yıkılıp yerine spor salonu yapılması ile şehirde tek stat olarak kalan Dağılgan’ın kapalı tribünün çatısı ile açık tribün için verilen çürük raporu nedeniyle yıkım kararı alınmıştı. Geçtiğimiz yıl yıkımı yapılan tribün için beklenen ödenek tahsis edildi ve Ağustos ayında ihalesi gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde yapımına başlanan 3 bin kişilik kapalı tribün için çalışmalar başladı.

Firma yetkilileri, kısa sürede çalışmaların tamamlanacağını belirterek Aksaraylı sporseverlerin tribün çilesine son vereceklerini belirtti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt ALKAN; “Atatürk stadının yıkılmasıyla şehirdeki stat boşluğunu Dağılgan Spor Kompleksimizdeki stat ile dolduruyorduk. Ancak stadın tribünleri için verilen çürük raporu nedeniyle kapalı olan tribünümüzün uzay çatısı kaldırılırken, açık olan tribünümüzde tamamen yıkıldı. Bu nedenle Aksaraylı sporseverler futbol maçlarını sağlıklı bir ortamda izleyemiyordu. İl Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde Aksaraylı hemşerilerimizi kapalı modern bir tribüne kavuşturacağız. Hava şartlarının iyi gitmesi durumda çalışmalar aralıksız devam edecek. Mayıs ayı içerisinde tamamlanması beklenen tribün önümüzdeki sezon sporseverlerin hizmetine girecek” dedi.