Geçtiğimiz günlerde Bedensel Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası nedeniyle hizmete giren Paralimpik Olimpiyat Hazırlık Merkezi ve bunun yanı sıra Bakanlığımızca tahsis edilen Engelli otobüsümüz görücüye çıktı.

İlimiz Valisi Şeref ATAKLI ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk  “Spor İçin Engel Tanımıyoruz” projesi kapsamında ilimize verilen otobüsü gezerek incelemelerde bulundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt ALKAN ve şube müdürlerimizden otobüsün özellikleri hakkında bilgiler alan Ataklı, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın “Spor İçin Engel Tanımıyoruz” projesi kapsamında ilimize gönderdiği “Engelli Otobüsü” sayesinde engelli sporcularımızın yaşamlarının kolaylaşacağını söyledi.

“Öncelikle ilimize böyle bir otobüsü kazandıran Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum diyen Ataklı, Yaklaşık 1 milyon lira değerinde olan otobüsün engelliler için özel tasarlandığını, başta tekerlekli sandalye basketbol takımı olmak üzere diğer engelli sporcuların kullanımına tahsis edileceğini de sözlerine ekledi.

Engellilere ve engelli sporcuların her zaman yanlarında olduklarını ve desteklerinin devam edeceğini belirten ATAKLI, aracın ilimize ve engelli kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.