Türkiye Görme Engellileri Spor Federasyonun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Goalball Liglere Yükselme Şampiyonası’nda 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü 3. Lige yükselme başarısı gösterdi.

14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında Malatya’da yapılan Türkiye’nin çeşitli kentlerinden 36 takım katıldığı müsabakalarda ilimizi temsil eden 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü ilk 5’e girerek 3. Lige yükseldi. Çeyrek finale kadar bütün rakiplerini farklı skorlarla mağlup eden temsilcimiz, çeyrek final maçında turnuvanın en güçlü takımı aynı zamanda şampiyonu olan İstanbul Altı Nokta Spor Kulübü’ne mağlup olunca turnuvayı beşinci olarak tamamladı.

3. lige yükselen 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü Goalball Takımı başkanı Ramazan Dağ, antrenörler Musa Karnıkara, Bayram Kırkıl ve sporcular Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt Alkan ve Görme Engelliler Federasyonu İl Temsilcisi Hamdi Turan’ı ziyaret ettiler.

68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ramazan DAĞ: “Goalball takımımızı 2 yıl önce kurmamıza ve bu turnuvaya henüz 2. kez katılmamıza rağmen Türkiye’nin en güçlü takımlarından biri haline getirdiklerini belirterek, yeni kurulan bir takımı 2 yıl içinde 3. lige taşıyabilmek bizim için gurur vesilesi oldu. Aksaray Görme Engelliler Kulübü olarak ilimizi birçok branşta temsil ettiklerini söyleyen Ramazan DAĞ, bu başarılarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürümüz ALKAN, 68 Aksaray Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübünü almış oldukları başarıdan dolayı tebrik ederek, 3. Ligde ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum diyerek başarılar diledi.