İstanbul Beylikdüzü’nden “Barış İçin Pedalla” sloganıyla 74 bin kilometre pedal çevirmek için yola çıkan sporcu Meriç ŞEHİT Aksaray’da mola verdi.

Bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna da dikkat çekmek isteyen Meriç Söke’de mola verirken; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze gelerek burada il müdürümüz Cüneyt ALKAN ve şube müdürümüz Hamdi Turan ile bir süre görüştü.

29 Mart’ta İstanbul Beylikdüzü’nden yola çıkan sporcu şu ana kadar 1744 köy, 178 ilçe, 29 il ve Kıbrıs’ı bisikletle kat ettiğini belirtti.

Amacının engelli vatandaşlarımızın çocuklarını Era Kolejleri vasıtasıyla okutmak olduğunu, bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu göstermek ve insanları bisiklet binmeye teşvik etmeyi hedeflediğini ifade etti.

Konuyla ilgili konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt ALKAN; “Ulaşım aracı olarak bisikletin kullanılmasının sağlık, fiziksel gelişim ve çevre korumaya olan katkısı konusunda çocuklar ve gençler üzerinde farkındalık yaratmayı hedefleyen sporcu kardeşimiz Meriç Şehit’ i tebrik ediyorum” dedi.

Günde ortalama 8 saat bisiklet kullanan Şehit’in İstanbul Beylikdüzü'nde başlayan bisiklet turu, 540 gün sonra yine İstanbul'da başladığı noktada sona erecek.