Engellilere umut olan ‘Mavi kapak’ kampanyası ilk olarak 4 yıl önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi tarafından başlatıldı. Sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında hayata geçen örnek projede toplanan kapaklarla 76 kişiye tekerlekli sandalye temin edildi.

"Mavi Kapak" projesinde Aksaray halkının da duyarlılık göstermesiyle toplanan mavi kapaklar ihtiyaç sahibi engellilere umut ışığı olmaya devam ediyor.

Gülşah Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Mavi Kapak kampanyamıza topladıkları kapaklar ile destek olarak Gadim Çağlayan kardeşimize verilen tekerlekli sandalyede destek oldular.

Okullar, iş yerleri, hastaneler gibi birçok yerde toplanan mavi kapaklar ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye olarak dönüyor. Gençlik merkezinin öncülüğünü yapmış olduğu bu kampanya da son olarak ihtiyaç sahibi Gadim Çağlayan’a tekerlekli sandalyesini vererek yüzünde bir tebessüme vesile olundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Aksaray Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Irmak; “Okullar, iş yerleri, hastaneler gibi birçok yerde toplanan mavi kapaklar ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye olarak dönüyor. Gençlik merkezimizin öncülüğünü yapmış olduğu bu kampanya ile bu güne kadar toplam 76 tekerlekli sandalye dağıtıldı. En son tekerlekli sandalyeyi Gadim kardeşimize teslim ederek yüzünde bir tebessüme vesile olduk” dedi.

ÇORBADA SİZİNDE TUZUNUZ OLSUN

Vatandaşları bu konu hakkında duyarlı olmaya davet eden Gençlik Merkezi Müdürü Irmak; “Siz duyarlı oldukça bir engelli kardeşimiz tekerlekli sandalye sahibi olacak. Şimdi yolda yürüyorsunuz bir pet şişe gördünüz markası kesinlikle önemli değil herhangi bir marka olabilir eğilin ve kapağını alın. Evinizde bir torbaya doldurun. 100 tane 50 tane 500 tane ne kadar olursa olsun bir engelli kardeşimizi mutlu edeceksiniz. Çorbada sizin de tuzunuz olacak. Unutmayın; her sağlıklı insan (bizler) bir engelli adayıdır. Birçok engelli kardeşimiz parasızlıktan ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeyi alamıyor dışarı çıkamıyor deniz kenarına gidip martıların denizin üzerinde nasıl süzüldüklerine şahit olamıyor. Bütün gün evde kalıyor. Onların durumu çok zor. Bakın evden çıkamıyorlar. Bizler 3 gün evden çıkmadığımızda nasılda sıkıntı basıyor. Oysa ki onların hayatları bu. Yolda gördüğünüz pet şişe kapaklarını toplayın bir iyilik yapın. Yarın bizimde engelli olmayacağımız ne malum? Şimdi biz yardım edersek o zamanda bizlere yardım eden çıkar. Biraz duyarlı olalım ve mavi kapakları biriktirip bir engelli kardeşimiz de olsa sevindirelim ”diye konuştu.