AKSARAY’IN İNCİ’Sİ BALKAN ÜÇÜNCÜSÜ

Sırbistan’da düzenlenen Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda Milli sporcumuz İnci KALKAN üçüncü oldu.

Sırbistan’ın Mitrovica kentindeki Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası, 11 ülkenin katılımıyla yapıldı. Organizasyonda daha önce en başarılı sonucu beş altın olan Türkiye, altısı erkeklerde olmak üzere toplam yedi altın madalya kazanarak bugüne kadarki en iyi performansa imza koydu. Geçen yıl katılmadığı şampiyonaya bu yıl kalabalık bir kafileyle giden Türkiye, yedi altın madalyanın yanı sıra 11 gümüş, 4 de bronz madalya elde etti.

Şampiyonada Ülkemizi ve İlimizi temsil eden sporcumuz İnci KALKAN bin 500 metrede balkan üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

 

MERSİN’DEN BİR ALTIN BİR BRONZ MADALYA

 

Genç kızlarda 123, genç erkeklerde 234, U 23 Yaş altı kızlarda 33, U23 yaş altı erkeklerde 68, toplamda 458 sporcunun yarıştığı müsabakalarda sporcularımızdan Ayhan SAĞLAM 5 bin metrede Türkiye Şampiyonu, 10 Bin Metre Gençler Yürüyüş Türkiye Şampiyonasında da Hatice Dede Türkiye üçüncüsü oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt ALKAN, ulusal ve uluslar arası arenada derece yapan sporcu kardeşlerimi tebrik ediyorum. Atletizm pisti olamayan, kısıtlı şartlarda çalışmalarına rağmen başarılı olan sporcularımızın azmi takdire şayandır. Sporcu kardeşlerimi ve antrenör arkadaşlarımı almış oldukları başarılardan dolayı kutluyorum" dedi.