2-11 Haziran tarihleri arasında Atatürk spor salonunda gerçekleştirilen Okul Sporları eğitim programında yer alan ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’na 9 okuldan çok sayıda öğrenci katıldı.

2. ve 3. sınıflara mendil kapmaca, 4. sınıflara yakan top, 1. Ve 3. Sınıflara Yağ Satarım Bal Satarım ve 3 ve 4. Sınıflara da Tombik kategorilerinde yapılan oyunlarda takımlar ikişerli ve dörtlü gruplar halinde yarıştılar. Öğrencilerin hem yarıştığı hem de büyük keyif aldığı etkinlik dokuz gün sürdü.

Amaçlarının unutulmaya yüz tutmuş oyunları yaşatmak olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt ALKAN, çocukları kapalı ortamlardan kurtararak bu tür faaliyetlerle stres attırdıklarını söyledi.

Çocukları sanal hayattan gerçek hayata çekmek için bu tür organizasyonların önemli olduğunu belirten ALKAN, “Çocukları sanal alemden, sıkışıp kaldıkları o binalardan çıkararak yeniden oyun alanlarına çekip gerçek çocukluklarını yaşamalarını sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah bu organizasyon bundan sonraki senelerde de büyüyerek devam eder” diye konuştu.

Etkinlik dolayısıyla gönüllerince eğlenen çocuklar, öğretmenlerine ve il müdürlüğümüz antrenörlerine vermiş oldukları emeklerden dolayı teşekkür ettiler.