Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı’nın 2015 yılı faaliyet programında yer alan 11-12-13 Yaş Minik Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası Kayseri’de yapıldı. 72 ilden bin 431 minik güreşçinin mindere çıktığı ve dört gün süren ve kıran kırana maçların yaşandığı şampiyonada toplamda 1584 müsabaka yapılarak bir rekora imza atıldı. Güreş Türkiye Şampiyonasında Aksaray Güreş Eğitim Merkezi Sporcularımızdan 11-12 yaş kategorisinde Osman Demir ve 13 yaş kategorisinde Şenol Yılmaz üçüncülüğü elde ederek bronz madalyanın sahibi oldular.

11-12-13 Yaş Minik Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonasının tamamlanmasının ardından dereceye giren güreşçilerimize otoriteler tam not verirken Şenol Yılmaz ve Osman Demir’i geleceğin şampiyonları olarak gördüklerini belirttiler.

Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt ALKAN konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “11-12-13 Yaş Minik Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Güreş Eğitim Merkezi sporcularımızın almış oldukları dereceler bizleri çok gururlandırdı. Öncelikle antrenörümüz İlhan Açıkgöz’ü, şampiyonada üçüncülük elde eden Şenol Yılmaz, Osman Demir ve emeği geçen herkesi aldıkları başarıdan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Güreş antrenörümüz İlhan Açıkgöz ise açıklamasında “Kayseri’de düzenlenen 11-12-13 Yaş Minik Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda üstün mücadele örneği gösteren sporcularımı almış oldukları bu başarılı sonuçlardan dolayı tebrik ediyorum. İnanıyorum ki sporcularım bir dahaki turnuvalarda daha başarılı sonuçlar getireceklerdir” dedi.

 

OKULLAR ARASI GENÇLER DE BERKAN DİNÇER TÜRKİYE 3.’SÜ OLDU

Güreşte bir madalya da gençlerden; 25-27 Nisan 2015 tarihleri arasında Rize’de yapılan Okullar arası 15-16 Yaş Gençler Grekoromen Güreş Türkiye şampiyonasına ilimizi 85 kg.’da temsil eden sporcumuz Berkan Dinçer Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya aldı.