Gençlerin tarih bilinci kazanması amacıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenen yarışmaya 11 - 29 yaş grubundaki gençler katıldı.

“Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. yılında 100 bin Mektup” sloganıyla hayata geçirilen “Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması” kapsamında gençler, ecdada seslenebilme imkânı buldu. Milli ve manevi duyguları canlı tutmayı amaçlayan etkinliğin bir parçası olmak isteyen gençler, mektuplarını 27 Mart tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın internet adresine gönderdiler.

Bu proje yarışmasında Aksaray ilimizin gençleri ecdadına 8365 mektup yazarak; İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve adana gibi büyük şehirleri geride bırakarak 182 gençlik merkezleri içinde Türkiye’de ilk 11’de yerini alarak Aksaraylı gençlerimiz ecdadına olan bağlılığını ve duyarlılığını en iyi şekilde göstermiş oldular.

Aksaray Gençlik Merkezi Müdürümüz İbrahim Irmak, “Ecdadına olan manevi bağlılığını göstererek sahip çıkan Aksaraylı gençlerimizi bu duyarlı davranışlarından dolayı kutluyor, bu projede emeği geçen gençlik liderlerimize, okul idareci ve öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.