Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından organize edilen sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması doğrultusunda düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG)  Atletizm Yarı Final müsabakaları Kayseri’de yapıldı.

24-25 Mart 2015 tarihleri arasında yapılan yarı final müsabakalarında ilimizi temsil eden sporcularımız göstermiş oldukları mücadeleleri sonucunda Aksaray’ın adını FİNALE  yazdırdılar.

Yıldız kızlar 100 ve 300 metrede rüzgâr kız Berivan ALPER çeyrek finallerde olduğu gibi yarı final yarışlarında tüm rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Atletizm antrenörlerimiz, Berivan’ın bu kazanılan başarısının arkasında aile desteğinin olduğunu, özellikle baba Mehmet Alper’in kızına olan sınırsız desteği ve güveni sayesinde başarılı olduğu, bu durumun diğer velilerimize de örnek olması gerektiğini belirttiler.

Kızlar gülle atmada Gamze Andıç birinci, 1500 metre koşusunda İnci Kalkan ikinci olurken, 4x100 metre koşusunda takım olarak üçüncülüğü elde ederek 4-5 Nisan tarihlerinde Adana’da yapılacak final yarışmalarına katılmaya hak kazanmışlardır.