Gençlik ve spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Karate Yarı Final Müsabakaları Aksaray’da yapıldı. Yıldız kız ve erkekler, Kata ve Kumite stillerinde yapılan müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları verildi. 2 gün süren müsabakalara 13 ilden 121 sporcu katıldı.

Dağılgan spor salonunda yapılan müsabakaları ilimiz valisi Sayın Şeref ATAKLI, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt ALKAN ve federasyon temsilcileri de izledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan il müdürümüz Cüneyt ALKAN, "Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerine (TOHM) sporcu kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda yapılan ‘Analig’ karate yarı final müsabakalarına Adana, Ankara, Aksaray, Antalya, Afyon, Hatay, Isparta, Mersin, Kırşehir, Konya, Niğde ve Sivas illerinden sporcuların davet edildiğini belirtti.

Müsabakalar sonunda dereceye giren illere kupa, madalya ve başarı belgelerini ilimiz valisi Şeref ATAKLI, il müdürümüz Cüneyt ALKAN ve şube müdürlerimiz verdi.

Analig Karate Final Müsabakası 04-05 Nisan 2015 tarihinde Kayseri'de yapılacak.

 

 

ANALİG KARATE YARI FİNAL MÜSABAKALARINDA DERECEYE GİREN İLLER

 

KIZLAR

1-      ANKARA

2-      AFYON

3-      SİVAS

 

ERKEKLER

1-      ANKARA

2-      ANTALYA

3-      SİVAS