Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlatılan "Gençlerden Ecdada Mektup" yarışması için Gençlik Merkezimiz ilimizdeki okullara giderek duyurular yapıyor.

Okul idarecileri ve öğretmenlerle görüşen Gençlik Merkezi Müdürümüz İbrahim Irmak ve liderlerimiz Ecdada Mektup yarışması hakkında bilgilendirmeler yapıyor.

Gençlerin tarihi bilinci kazanması amacıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenen yarışmaya 11-29 yaş grubundakiler 27 Mart 2015 tarihine kadar başvuru yapabilecekler. “Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. Yılında 100 Bin Mektup” sloganıyla hayata geçirilen “Ecdada Mektup” Yarışması kapsamında gençler ecdada seslenebilme imkanı bulacak.

Çanakkale Zaferi ile Sarıkamış Harekatı konu başlıları altında düzenlenecek yarışmanın başvuru formu ile yarışmaya ilişkin gerekli bilgilere http://www.gsb.gov.tr/Sayfalar/2523/2522/GenclerdenEcdadaMektup internet sitesinden ulaşabilirler.

Üç farklı kategoride yapılacak olan yarışmada birinciye ultrabook ve bakanlık kitap seti, ikinciye diz üstü bilgisayar ve bakanlık kitap seti, üçüncüye de akıllı telefon ve bakanlık kitap seti hediye edilecek. Ayrıca yazdıkları mektupla ilk 100’e giren gençler bakanlığımız tarafından düzenlenen projelere katılmada öncelik hakkına sahip olacaklar.