Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Aksaray Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu''nu işbirliğiyle düzenlenen Amatör Spor Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Törene Gençlik ve Spor Bakanlığını temsilen Av. Ali Can VANLIOĞLU, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt ALKAN, ASKF başkanı Cavit KILIÇ, Milli Eğitim şube müdürü, kulüp temsileri ve sporcular katıldı.

Hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Spor Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, 2014 yılında Dünya ve Türkiye şampiyonalarında dereceye girmiş sporcularımıza içinde sportif malzeme bulunan çanta hediye edildi. Ardından İlimizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine sportif malzeme desteği yapıldı.

İl Müdürümüz Cüneyt ALKAN törende yaptığı konuşmada; “Bu yıl ikincisi düzenlenen Amatör Spor Haftasını ilimizde çeşitli etkinliklerle kutladık.

Bir hafta boyunca ilimizde çeşitli sosyal ve sportif faaliyetlerle kutlanan etkinliklerde amacımız; Amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunu oluşturmaktı.

Halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocuklarımızın müsabaka tecrübesi kazanması ve performanslarını görmek, yetenek taraması yaparak spora yönlendirilmiş çocuklarımızı ve yeni bireylerin spora kazandırılmasının yanında kurumlarımızı da sponsorluk yapmaya teşvik ederek spora katılımın üst seviyede olmasını amaçladık.

İlimizde çeşitli spor aktiviteleri ile kutlanan Amatör Spor Haftası’na maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen mülki amirlerimize, belediyemize ve diğer kurum kuruluşlara şükranlarımı sunar, Tüm amatör spor camiasının AMATÖR SPOR HAFTASINI kutluyorum” dedi.