Aksaray Valiliğimizin himayelerinde, Türkiye Oryantiring Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz organizesinde yapılan Türkiye Oryantiring Şampiyonası sona erdi.

1.Kademe Türkiye Oryantiring Şampiyonası Aksaray'ımızın eşsiz doğası, tarihi ve turistik bölgesi olan Helvadere- Hasandağı ve Güzelyurt ilçemizde yapıldı.

14-15 Kasım 2020 tarihleri arasında Aksaray'da ilk kez düzenlenen 1. Kademe Türkiye Oryantiring Şampiyonasına 26 il'den 65 kulüp ve 500’ün üzerinde sporcu katıldı.

Açılış töreninde konuşan il müdürümüz Aslan Yıldız, “Aksaray’ımızın içinde bulunduğu coğrafi, tarihi ve jeopolitik konumu, şampiyonanın ilimizde yapılmasında önemli bir rol oynamıştır.

Sporcularımız, Hasandağı’nın eşsiz doğası ve dünyanın 2. büyük vadisi olan Ihlara Vadisinin de içinde bulunduğu Güzelyurt ilçemizin tarihi ve kültürel güzellikleriyle beraber hem spor yapma hem de Aksaray’ımızı tanıma fırsatı bulmuşlardır.

Bu nedenle bu organizasyonun ilimizde yapılmasını sağlayan Oryantiring Federasyon Başkanımız Sayın Hacer Akyüz hanımefendiye ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyor, dereceye giren tüm takımlarımızı ve sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

Yarışmanın ilk günü Helvadere-Hasandağı orta mesafe parkuru ile start aldı.

Sporcular dağlık ve ormanlık alanda pusula ve harita ile hedeflerini aradı. Yaklaşık beş saat süren parkurda belirlenen hedefleri en kısa sürede bulan sporcular dereceye girdi.

İlk günün sonunda dereceye giren sporculara ödüllerini Vali Yardımcımız Sayın Yasin Ardıç, İl Jandarma Komutanı J. Albay Halil Murat Bilgiç, Helvadere belediye başkanı Arif Bellikli, Oryantiring federasyon başkanı Hacer Akyüz,  MHP il başkanı Mustafa Çölkesen, İl Kültür ve Turizm müdürü Mustafa Doğan, Defterdar Uğur Arslan ve il müdürümüz Aslan Yıldız tarafından takdim edildi.

ORYANTİRİNG AİLESİ YEMEKTE BİRARAYA GELDİ

Salihler şehri Aksaray’da düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonasının ilk günü Hasandağı-Helvadere etabının ardından Vali yardımcımız Sayın Yasin Ardıç, federasyon temsilcileri, kurum müdürleri, iş adamları ve kulüp temsilcilerinin katıldığı yemekte bir araya geldi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, As Başkan Atilla Güler ve federasyon temsilcileri şampiyonaya katkılarından dolayı emeği geçen Vali yardımcımız Sayın Yasin Ardıç, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, il müdürümüz Aslan Yıldız, iş adamları Erdem Eskil ve Ramazan Abaklı'ya plaket takdim etti.

Aksaraylı iş adamlarımızdan Ramazan Abaklı da Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz'e Aksaray hatırası olarak halı hediye etti.

ŞAMPİYONANIN İKİNCİ GÜNÜNE GÜZELYURT İLÇEMİZ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

1.Kademe Türkiye Oryantiring Şampiyonasının ikinci günü uzun mesafe etabı ile Güzelyurt ilçemizin eşsiz tarihi ve doğa harikası olan bölgelerinde yapıldı. Güzel bir havada gerçekleştirilen yarışmada sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Güzelyurt ilçemizin muhteşem doğasında gerçekleştirilen ikinci gün yarışları birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Ödül töreni öncesi açıklamalarda bulunan Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu, Çocuklarımız ve gençlerimiz açısından önemli olan böyle bir faaliyeti ilimizde gerçekleştirdikleri için Federasyon başkanı Hacer Akyüz ve ekibine teşekkür etti.

Bundan sonra da Oryantiring federasyonu ve yönetimi ile birlikte faaliyetlerimiz, çalışmalarımız olacak. Milli takım kampını Aksaray’da yapmayı düşünüyoruz diyen Sayın Valimiz Hamza Aydoğdu, üzerimize düşen bütün görevleri yerine getireceklerini belirtti.

Aksaray’da gerçekleştirilen bu tür faaliyetlerin şehrimizin, ilçelerimizin ve beldelerimizin tanıtımı açısından önemli bir faktör olduğunu ifade eden Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.  

Yarışma sonunda dereceye giren sporculara ödülleri Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu, Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, Güzelyurt Kaymakamı Nurullah Cemil Erciyas, İl Jandarma Komutanı J. Albay H. Murat Bilgiç, Güzelyurt belediye başkanı Ünal Demircioğlu, il müdürümüz Aslan Yıldız ve kurum müdürlerince takdim edildi.