Aksaray’da sağlıklı yaşam için doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi.  Sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz organizasyonunda düzenlenen doğa yürüyüşüne İlimiz Valisi Sayın Hamza Aydoğdu ve kurum müdürleri katıldı. Etkinlik Hasandağı orman içi piknik alanında başladı. Katılımcılar 7 km'lik parkurda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Vali Hamza Aydoğdu Nora Antik Kent alanında tamamlanan yürüyüş sonunda yaptığı açıklamada farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinliğin düzenlendiğini söyledi.

Aksaray'ın geçmişte yeşil Aksaray olarak anıldığını vurgulayan Vali Aydoğdu doğa yürüyüşü yaptıklarını ifade ederek : "Hasandağı eteklerinde ağaçların arasında hiç el değmemiş manzaraları görmek çok güzel oldu. Farkındalık oluşturmak istedik. Bu yürüyüşlerimizin devamı gelecek‘ dedi.

Yürüyüşe Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Arama Kurtarma (UMKE) ekipleri ile kamu kurum müdürleri katıldı.