Son aylarda kullanımı artan ve mücadele noktasında önemli çalışmalar yapılan “Bonzai” ile ilgili olarak Türkiye Gençlik Konfederasyonu Başkanı Bilal OKUDAN ve Marmara Bölgesi Gençlik Kulüpleri Konfederasyon Başkanı Yusuf YÜCEL tarafından Aksaray Gençlik Merkezimizde bir konferans düzenlendi.

Özellikle gençler arasında kullanımının giderek yaygınlaştığı gözlenen kimyasal uyuşturucu bonzaiye ilişkin önemli bilgilerin paylaşıldığı etkinliğe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt ALKAN, Şube müdürlerimiz, antrenörler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Her geçen gün madde kullanımının artış gösterdiğini belirten Bilal OKUDAN, caydırıcı tedbirlerin alınmaması halinde bunun bir felaketle sonuçlanabileceğini ifade etti.

Özellikle son yıllarda kullanımına başlanan bonzai maddesinin çok tehlikeli olduğunu vurgulayan Okudan, şöyle konuştu:  “Tamamen sentetik uyuşturucudan oluşan bonzai 'bire kereden bir şey olmaz' diyen gençleri pençesi altına alır ve hemen bağımlı hale getirir. Bonzai eroin dâhil her türlü uyuşturucudan daha tehlikelidir. Kısa süre içinde beyinde tahribatlara yol açar, kısa sürede ölüme götürür. Hatta tek kullanımda dahi öldürebiliyor. Bu nedenle bütün gençlere tavsiyem uyuşturucudan uzak durmalarıdır" dedi.

Konferansın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt ALKAN, yapmış olduğu konuşma ve vermiş olduğu bilgilerden dolayı Bilal OKUDAN ve Yusuf YÜCEL’e teşekkür ederek plaket ve kaligrafi tablo hediye etti.