Aksaray Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda 2 gündür devam eden Gençler Açık Küme Sutopu Şampiyonası çekişmeli maçların ardından tamamlandı. Şampiyonada ilk sırayı alacak takımın 1. Lige yükseleceği maçlarda mutlu sona İskenderun Yüzme İhtisas Takımı ulaştı.
02-04 Eylül 2014 tarihleri arasında Aksaray Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda toplam 12 takım ve yüzün üzerinde sporcunun katılımıyla 1. Lige yükselme müsabakaları yapıldı. Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen maçların ardından finalde İskenderun Yüzme İhtisas ile İzmir Mavi Ege takımları karşı karşıya geldi. Baştan sona heyecan içinde geçen maçın sonunda İskenderun temsilcisi İzmir temsilcisini 10-8 yenerek 1. Lige çıkmanın sevincini yaşadı.
Böylelikle İskenderun Yüzme İhtisas Takımı birinci, İzmir Mavi Ege takımı ikinci ve Ankara Beden Terbiyesi Spor Kulübü de turnuvayı üçüncü olarak tamamlamış oldu.
Müsabakalar sonunda Türkiye Su Federasyonu yetkilileri tarafından İl müdürümüz Cüneyt ALKAN’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Plaket törenin ardından İl Müdürümüz ALKAN ve Federasyon yetkililerince dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi.