Aksaray Gençlik Spor Kulübü Dağcılarından M.Toprak KESKİN ve İsmail DEMİREZEN 27 Temmuz - 03 Ağustos 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri zirve tırmanışı sonrası yapılan görüşmede;

Dağcılık İl Temsilcisi ve Tırmanış sorumlusu İsmail DEMİREZEN; “Aksaraylı dağcılar olarak 2010 yılında İran Demavent ( 5671m ) dağı,2013 yılında Kafkasların ve Avrupa’nın en yüksek zirvesi olan Rusya Federasyonu Balkar ya Özerk Cumhuriyetinde bulunan Elbrus ( 5642 m ) dağına başarılı zirve tırmanışları gerçekleştirdik. İki yüksek irtifa tırmanışının ardından üçüncüsünü Türkiye’nin En yüksek dağına ilimizden ilk defa başarılı bir tırmanışla gerçekleştirdiğimiz için mutluluk içerisindeyiz.

Zorluk derecesi yüksek bir tırmanış gerçekleştirdik. Dağda geçirdiğimiz 4 gece 5 gündüz olan faaliyetin özellikle akşamları yağan şiddetli yağmur ve doluyla geçen geceler sonrası 02.30 da başlayan zirve tırmanışı; içerisinde Hindistan, Almanya, Ukrayna, İsveç, Hollanda’dan dağcıların bulunduğu 11 kişilik ekiple birlikte gerçekleştirildi.07.00 da ulaşılan zirvede şiddetli rüzgar ve -20 dereceyi bulan soğuk tüm dağcılarda olduğu gibi bizde de ciddi sıkıntılara yol açtı. Tüm bu zorluklara rağmen ekip arkadaşımla birlikte dayanışma içinde başarılı bir tırmanış gerçekleştirdik.

Bundan sonraki hedeflerimiz arasında yeterli destek bulunduğu takdirde 7000 m lik bir dağa başarılı bir tırmanış gerçekleştirmek diyen Demirezen, Tırmanışı gerçekleştirmemizde bizlere desteğini esirgemeyen Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz çalışanlarına, teknik ve moral destekte bulunan Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Eğitmenlerinden Yusuf BİLTEKİN’e teşekkür ederken bu faaliyetin Aksaray dağcılığı için yol gösterici olması temenni ediyoruz” dedi.