Atatürk spor salonunda düzenlenen 9 ilden toplam 51 sporcunun yer aldığı grup müsabakalarında ilimizin yanı sıra Ankara, Çankırı, Konya, Kayseri, Kırıkkale, Niğde, Nevşehir, Sivas ve Yozgat illerinin takımları mücadele etti.

Müsabakaların açılış töreninde konuşan il müdürümüz Aslan Yıldız; “Bakanlığımızca 2012 yılında hayata geçirilen Anadolu Yıldızlar Liginin sporun tabana yaygınlaştırılmasında, kulüplere, milli takımlara alt yapı oluşturulmasında ve yetenekli sporcuların belirlenmesi yönünde büyük önem arz ettiğini belirtti.  

Anadolu Yıldızlar Ligi projesiyle başarılı sporcular çıkararak Türk sporuna hizmet edeceklerini, ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada en iyi şekilde temsil ederek, İstiklal Marşımızı tüm dünyaya duyuracak sporcuların çıkacağına canı gönülden inandığını ifade etti.

Yıldız, Müsabakalara katılmak için ülkemizin çeşitli coğrafyalarından ilimize gelen takım, sporcu ve idarecilerini misafir etmekten onur ve mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi.

Erkeklerde Ankara, kızlarda da Kayseri takımı birinci oldu. Ferdi sıralamada ise kızlarda Kayseri takımından Ayşe İzel Bilgiç, erkeklerde de Ankara takımından Efe Balta birinci oldular.

İlimizi temsil eden kız takımımız 5. Olurken erkek takımımızda 6. Olarak çeyrek finallere katılma hakkını elde etti.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara ve sporculara madalya ve başarı belgesi verildi.

Sporcuların ödüllerini takdim eden Gençlik ve Spor İl müdürümüz Aslan Yıldız, dereceye giren tüm sporcuları tebrik ederek çeyrek finallerde başarılar diledi.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlar ve sporcular;

Takım Kız                              

1-      Kayseri

2-      Ankara

3-      Konya

4-      Niğde

5-      Aksaray

6-      Sivas

Takım Erkek

1-      Ankara

2-      Konya

3-      Sivas

4-      Kırıkkale

5-      Kayseri

6-      Aksaray

Ferdi Kız

1-      Ayşe İzel Bilgiç – Kayseri

2-      Elif Duman        - Kayseri

3-      Elif Melis Oflaz – Ankara

4-      Ayşe Nisa Seren – Konya

Ferdi Erkek

1-      Efe Balta – Ankara

2-      M. Ensar Erdem – Konya

3-      Enes Uzel – Ankara

4-      Utku Talha Çevik – Ankara