Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) işbirliğinde hazırlanan “Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun” projesi kapsamında 42 ili dolaşacak olan “Haydi Spor Yapalım TIR’ı Aksaray’a geldi.
Olimpik Yüzme havuzu bahçesine kurulan spor tırına çocuklar ve gençler yoğun ilgi gösterdi. Aksaray’a ilk kez gelen spor tırında basketbol, futbol, tırmanma duvarı, zıp zıp ve kay kaydan oluşan çocuklara yönelik şişme oyun parkurları kurularak çocuklara ve gençlere müzik eşliğinde eğlenceli saatler yaşatıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt ALKAN; “Sporun çocukların sağlıklı yaşamaları ayrıca zihinsel ve bedensel gelişmeleri için böyle sportif faaliyetler içerisinde bulunmaları gerekiyor. Çünkü biz, bedenen ve zihnen gelişmiş gençlere gelecekte ihtiyaç duyacağız. O bakımdan Gençlik ve Spor Bakanlığımızın gençlerimizin, çocuklarımızın gelişmelerine yardımcı olmak amacıyla Türkiye çapında başlattığı 42 ilde uyguladığı ve bir ayağını da ilimizi seçtiği bu organizasyon nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz’ dedi.